KunstFort Asperen
Brief aan mijn vijand


In Fort Asperen werden niet alleen verdedigingstechnieken uitgeprobeerd en inundatieprogramma’s uitgevoerd, er werd ook daadwerkelijk gewoond en geleefd door de soldaten, officieren - en paarden. Er was een gemeenschap, er was structuur, er was een café, er was in- en uitgaande post, een bakkerij, een wasvrouw. Hoe was het om te leven in zo’n artificiële, ‘huiselijke’ situatie, constant onder druk? Hoe was het om je persoonlijk in te zetten voor een (vergeefs) streven? Voor een bedreigend doel dat in de – nabije – toekomst lag? ‘Brief aan mijn Vijand’ gaat over persoonlijke verhalen, over het psychologische aspect van leven onder hoogspanning in het algemeen en van het soldatenleven in het bijzonder.

Meer informatie over de liniebrede activiteiten die op KunstFort Asperen worden georganiseerd, vindt u in de agenda.

Nieuw geproduceerde werken van: Stefan Gross (DE), Esther Jiskoot (NL), Ralf Westerhof (NL), Pim Zwier (NL), Dick Verdult (NL) en Jos Houweling (NL). Bestaand werk van: Jeremy Deller (GB), Craig Ames (GB), Allora & Calzadilla (USA/CUB), Johan Grimonprez (BE), Chaja Hertog & Nir Nadler (ISR), Michael Blum (CAN/DE), Akram Zaatari (LBN), André Robillard (FR), Trevor Paglen (USA), Nina Glockner (DE), Claudia Sola (NL) en historisch materiaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Nederlands Instituut voor Militaire Geschiedenis.

www.kunstfortasperen.nl

Ook in Acquoy zoeken wij vrijwilligers! Bent u geïnteresseerd? Lees meer of stuur een mail naar vrijwilligers@gimme-shelter.nl

 


Esther Jiskoot, Couras II (2015)
Foto's © Anserum Art Photography

Dick Verdult, Happy Thatchercide (2015)   

Nina Glockner, The other side is more promising (2014)