Fietsroute Haarlem-Vijfhuizen-Bloemendaal aan Zee


De gezellige binnenstad van Haarlem, de rust van het platteland en uitwaaien aan zee. Het kan met deze fietstocht allemaal in één dag. De omgeving van Haarlem is heel divers. Als u er doorheen rijdt veranderd het landschap continu. De zilte lucht bij Bloemendaal aan Zee en de prachtige natuur van het duingebied liggen maar net buiten Haarlem. De binnenstad van Haarlem is aantrekkelijk vanwege het grote aanbod winkels en horeca, maar ook zeker vanwege bezienswaardigheden als de beroemde Bavokerk en het Teylers Museum. Maar ook het platteland, de voormalige Haarlemmermeer, is de moeite waard. Op veel plaatsen is de Stelling van Amsterdam nog herkenbaar.

Klik op onderstaande link voor meer info.Knooppunten


De route is ongeveer 43 km lang en wordt bijna 10 km korter door van knooppunt 83 via knp 36 naar knp 21 te gaan.

Start- en eindpunt is knooppunt 22 in de binnenstad van Haarlem, maar de route kan op ieder gewenst knooppunt gestart worden. Kunstfort bij Vijfhuizen ligt tussen de knooppunten 88 en 55.
22 – 99 – 87 – 50 – 88 – 55 – 54 – 53 – 52 – 80 – 81 – 82 – 83 – 77 – 37 – 18 – 19 – 21 – 22

Kunstfort Bijenmuseum Buitentour

De fietstour doet 15 verschillende imker- en drachtgebieden in Haarlemmermeer aan en is rijk aan interessante wetenswaardigheden, mooie foto's, een quiz, kunstfilmpjes en een prachtselectie van oude bijen- en imkerfilmfragmenten uit het archief van EYE Filmmuseum Amsterdam.

De tour is gratis te downloaden op http://izi.travel/nl/app

Eenmaal in de app vindt u de Kunstfort Bijenmuseum Buitentour via de ONTDEK functie, waar u in het balkje met 't loopje de titel van de tour intypt. De tour is geschikt voor Android, IOS en Windows.

Haarlemmermeer fortenfietsroute

Fietsen langs de Stelling van Amsterdam, 35 kilometer
Vanaf station Hoofddorp fietst u over de Geniedijk richting Aalsmeer. Van Aalsmeer rijdt u richting Cruquius en via Vijfhuizen weer terug naar Hoofddorp.

Fietsknooppunten op deze route:
63 - 94 - 91 - 65 - 64 - 59 - 55 - 54 - 53 - 88 - 55 - 58

Forten in deze route: Batterij aan de Sloterweg (Hoofddorp), Fort bij Aalsmeer (Rijsenhout), Batterij aan de IJweg, Kunstfort bij Vijfhuizen en Fort bij Hoofddorp. 

Meer informatie vindt u hier

Rondje Haarlem

De fietsroute ‘Rondje Haarlem’ is een opzichzelfstaande route, aangegeven met eigen bordjes. Deze sluit dus niet aan op het knooppuntensysteem. De route komt ook langs Kunstfort bij Vijfhuizen.
http://www.rondjehaarlem.info/route_rondje_haarlem.php#


Meer informatie over fiets- en wandelroutes vindt u op de website van Kunstfort bij Vijfhuizen.